Hoe werkt Face Time?

Apple maakt het mogelijk om met FaceTime te beeld bellen zonder extra kosten. Buiten je internet abonnement betaal je verder niks voor het gebruik van FaceTime. FaceTime kan alleen gebruikt worden op apparaten die door Apple zijn gemaakt. Zoals bijvoorbeeld een iPhone 4 of hoger, iPad 2 of hoger, iPod touch 4e generatie of hoger, Ipad mini of Mac. FaceTime bellen kan dus alleen naar een ander Apple apparaat. Maar wat is FaceTime eigenlijk? Hoe werkt FaceTime? En hoe stel je Facetime in. In dit artikel leggen we u uit hoe u FaceTime aan of uitzet en hoe u FaceTime dient te gebruiken.

FaceTime aan en uitzetten

Voor u FacTime kunt gebruiken dient u FaceTime eerst aan te zetten. Doorloop onderstaande stappen om FaceTime aan te zetten.

  • U tikt op de App instellingen
  • En daarna kiest u voor FaceTime

Hier kunt u FaceTime aan en uit zetten.

Zet u FaceTime voor het eerst aan dan dient u zich te registreren door uw telefoonnummer in te typen (als deze er nog niet staat) en in te loggen met uw Apple ID. Tik op “Gebruik uw Apple ID voor FaceTime” Hiermee activeerd u ook uw email adres voor FaceTime zodat u ook gebeld kan worden met uw Email adres.

  • Nadat u getikt heeft op “Gebruik uw Apple ID voor FaceTime”
  • Vult u uw email adres in en uw wachtwoord
  • U tikt nu op “log in”

Als de inlog gegevens juist zijn ziet u een overzicht met uw telefoonnummer en email adres(sen). Zorg ervoor dat alles aangevinkt staat. Zo bent u bereikbaar via uw telefoonnummer en email adres. tik op volgende. Er zal nu een controle worden uitgevoerd door Apple en u bent weer terug bij het overzicht waar u FaceTime aan en uit kan zetten. Iemand bellen met FaceTime.

Let op: FaceTime is mogelijk niet beschikbaar op iOS-apparaten die in China zijn aangeschaft.

 

Bellen met FaceTime

Om iemand te kunnen bellen met FaceTime heeft u zijn of haar telefoonnummer nodig of een email adres. Iemand bellen met FeceTime gaat als volgt.

  • Open de app FaceTime
  • Onderaan de pagina ziet u favorieten, recent en contacten.
  • U tikt op contacten
  • En kiest een naam uit de lijst die u wilt bellen.

Het is ook mogelijk om een FaceTime gesprek op te starten vanuit uw contactenlijst door op het icoon   te tikken. Zodra u hierop tikt zal FaceTime worden gestart. FaceTime opstarten is ook mogelijk als u met iemand aan de telefoon bent. door op het symbool te tikken. De ander zal wel het FaceTime gesprek moeten accepteren voor u hem of haar in beeld krijgt.

FaceTime koppelen aan andere Apple apparaten

FaceTime kan ook gekoppeld worden aan andere Apple apparaten. Mocht u dan gebeld worden via FaceTime zal bijvoorbeeld ook uw Ipad een geluid geven als u gebeld wordt. Het gesprek beantwoorden via uw Ipad behoort ook tot de mogelijkheden. Om uw FaceTime te koppelen dient u onderstaande stappen te doorlopen.

Op het Apple apparaat dat dat u wilt koppelen tikt u op de app instellingen:

  • En daarna op iTunes en App Store
  • Bovenaan ziet u staan Apple id en wachtwoord
  • Vul het zelfde email adres in dat heeft heeft gebruikt op uw eerst Apple apparaat
  • Vul uw wachtwoord in
  • Heeft u beide ingevuld tik dan op “log in”
  • Ook hier dient u uw FaceTime aan te zetten. Zie  FaceTime aan en uitzetten

Zodra bovenstaand is juist is afgerond krijgt u een melding te zien op het eerste apparaat waar u zich als eerste heeft aangemeld met uw Apple ID.

FaceTime blokkeren

Een telefoonnummer of emailadres blokkeren op FaceTime kan op 3 verschillende manieren. Hieronder leggen wij uit hoe deze 3 manieren in zijn werk gaan.

Optie 1:

·         U opent de FaceTime app door erop te tikken

·         U kiest voor contacten en zoekt de naam op van de persoon die u wilt blokkeren

·         Tik op de naam

·         Scroll naar beneden en kies voor “blokkeer deze beller”

·         Kies “blokkeer contact”

·         Uw contact persoon is nu geblokkeerd

Optie 2:

·         U opent de FaceTime app door erop te tikken

·         U kiest voor “Recent” of “Favorieten”

·         Tik op het symbool

·         Scroll naar beneden en tik op “blokkeer deze beller”

·         Kies “blokkeer contact”

·         Uw contact persoon is nu geblokkeerd

Optie 3

·         U opent de app “Berichten”

·         En kiest de naam waarvan u een bericht heeft ontavngen.

·         Tik op het symbool

·         Scroll naar beneden en tik op “blokkeer deze beller”

·         Kies “blokkeer contact”

·         Uw contact persoon is nu geblokkeerd

Wie heb ik geblokkeerd?

Om te zien wie u heeft geblokkeer gaat u naar: Instellingen en kiest u voor Telefoon, Berichten of FaceTime. Tik op “Geblokkeerd” en u ziet een overzicht van iedereen die u heeft geblokkeerd. Ook hier heeft u de mogelijkheid om iemand toe te voegen door op “Voeg toe…” te tikken.