Hoe werkt de Telegram app

De Telegram app de vervanger van Whatsapp. Zo denken wij. Na dat Whatsapp is verkocht aan Facebook is het goed mogelijk dat er binnen de kortste keren reclame wordt weergeven en je een facebook account nodig hebt om Whatsapp te kunnen gebruiken. En geloof het of niet er zijn genoeg mensen die geen Facebook hebben en/of willen.

En dan is er Telegram de app die niet alleen sneller is met het versturen van berichten dan Whatsapp maar met Telegram kun je ook grootere bestanden versturen, grotere groepsgesprekken vormen en meer. De makers van Telegram beloven dat er nooit reclame zal verschijnen op de app. Maar hoe komen ze dan aan inkomsten? Die krijgen ze via donaties. Doneren is niet verplicht, maar zeg nou zelf, voor zoveel gebruiksgemak en het besparen van smsjes kan er toch wel een donatie vanaf!!!

 

Telegram app downloaden

De telegram app downloaden kan via onderstaande links. De app is er voor:

 

Aanmelden bij Telegram

Het proces van het aanmelden bij Telegram doorlopen wij ook met u. Volg onderstaande stappen om u aan te melden:

 • Download en installeer telegram.
 • Open de app
 • Slide met uw vinger over start messenging.
 • Er zal nu gevraagd worden om uw telefoon nummer. Vul deze in zonder de nul +31 – 6 12 34 56 78
 • Tik op next
 • U krijgt nu een code toegestuurd via de sms. U kunt de app afsluiten om de sms te lezen. Dit is geen probleem
 • Schrijf de code op en ga weer terug naar de Telegram app en vul de code in
 • U heeft nu de mogelijkheid uw voornaam en achternaam in te vullen. Tevens kunt u een foto toe te voegen. Deze foto zien uw contact personen.
 • Telegram zal vragen om uw pushberichten te sturen tik op ok als u dit wilt.
 • En de app zal toegang tot uw contacten tik op ok
 • U heeft zich nu met succes aangemeld bij Telegram.

 

Telegram bericht versturen

Om een chat te beginnen en dus een bericht te versturen tikt u op het potloodje rechtsboven in uw scherm.

 • U ziet nu een overzicht van uw contact personen.
 • Tik op de contactpersoon naar wie u een bericht wilt sturen
 • Tik ondein het scherm op Message
 • Uw toetsenbord zal verschijnen en u kunt beginnen met typen van een bericht
 • Zodra u klaar bent met het bericht tikt u op send

U bericht zal verstuurd worden en heeft 1 vinkje achter het bericht als het verstuurd is. Bij twee vinkjes is het bericht opgehaald en waarschijnlijk gelezen door de ontvanger.

Telegram een foto of video versturen

Om een foto of video te versturen via Telegram tikt u op de peperklip die linksonderin uw scherm staat of link boven uw toetsenbord.
U kunt kiezen voor:

 • Take photo of video: Foto maken of video opnemen
 • Choose photo: bestaande foto kiezen
 • Search web images: foto’s zoeken op het internet om deze vervolgens te versturen
 • Choose video: bestaande video kiezen
 • Lopcation: uw locatie verzenden
 • Document: een document verzenden
 • Contact: een contact persoon uit uw telefoonboek verzenden

Wij kiezen voor Take photo or video

Als u hierop klikt zal uw camara geopent worden e n heeft u de mogelijkheid om een foto of viodeo te maken. Nadat u de foto of video heeft gemaakt tikt u op “Use photo” of “Use video”. De foto of video zal verstuurd worden. Bent u niet tevreden over de foto of video dan tikt u op Retake. U heeft nu de mogelijkheid om de foto of video nogmaals te nemen en daarna te versturen.

Telegram een spraakbericht versturen

Het versturen van een spraakbericht via telegram behoort ook tot de mogelijkheden. Om een spraak bericht te versturen volgt u de volgende stappen. Recht onderin uw scherm of recht boven uw toetsenbord ziet u een microfoontje. Als u deze indrukt en vast houd zal de microfoon opnemen wat u inspreekt. Bij het loslaten van de microfoon zal het bericht worden verstuurd.

 

Telegram iemand blokkeren

Om iemand te blokkeren in telegram tikt u op settings recht onderin uw scherm. En tikt u daarna op Blocked users, add new. U ziet nu een overzicht van uw chats. Onderin uw scherm kunt u kiezen voor een overzicht van uw contacten door op contacts te tikken. Tik op de naam die u wilt blokkeren en de contactpersoon zal verschijnen in het overzicht. U heeft nu iemand geblokkkeerd. Let op! de bericht die deze contacpersoon stuurt zult u niet meer ontvangen. De contactpersoon kan echter nog wel zien wanneer u online bent of geweest. Dit kunt u ook niet uitschakelen. Wilt u de contactpersoon weer vrijgeven dan zoekt u deze op via uw contacts recht onderin uw scherm. u klikt op de naam van de geblokkeerde contactpersoon en klikt op unblock. De contactpersoon kan u nu weer berichten versturen.Telegram achtergronden aanpassen

Telegram berichttoon veranderen

om uw berichten toon aan te passen als u een bericht ontvangt kiest u voor settings rechtonder in uw scherm en daarna onder het kopje Massage notifications voor Notifications and sounds. Hier heeft u de mogelijkheid om de geluiden helemal uit te zetten door Alert uit te zetten. Het aanpassen van de bericht toon kan door op sound te tikken. Zodra u een geluid heeft gekozen dat u leuk vind kiest u voor done rechtsboven in uw scherm. Massage preview kunt u ook hier aan en uit zetten. Zet u deze uit en alleen de naam van de contactpersoon zal op uw scherm verschijnen als u een bericht ontvangt ipv een deel van het bericht als u telefoon op slot is. Het zelfde is mogelijk voor Group Notifications.

Telegram foto’s automatisch downloaden
Om de foto’s automatisch te downloaden die u ontvangt via Telegram tikt u op settings en daarna op Chat settings. U ziet onder het kopje Automatic photo download, Groups en Private chat staan. Deze kunt u aan en uitzetten voor groepscahts en privechats het zelfde geld voor Automatic audio download.

Telegram chat achtergronden aanpassen
Om de achtergronden van de chats aan te passen kiest u voor settings Chat Background. U krijgt nu een overzicht van plaatjes die u kunt gebruiken als achtergrond. Het is ook mogelijk om een foto uit uw foto bestand te kiezen door op Photo Library te tikken. U kiest de foto die u wilt door er op te tikken en daarna te kiezen voor set.